Sunday, 4 March 2007

Mángold? - Spárga helyett?







Azt azért nem mondhatjuk, hogy Magyarországon nagyon elterjedt a mángold - bár a barátnőm a Hunyadi-piacon szokott látni -, leginkább az egészséges életmóddal foglalkozó orgánumokban szoktunk vele találkozni. A Balkánon, Görögországban és Olaszországban viszont elképzelhetetlen a halétel mángold nélkül. Nemcsak párolva magában, hanem főtt krumpli mellé, főtt krumplival keverve, vagy a teljesen összetört krumplihoz adva kínálják. Én ugyan még nem próbáltam, de a szárát is meg szokták párolni (Két duci hölgy), de hogy spárga helyett mángolddal újítsunk – ezt a jó tanácsot azt hiszem kihagyom.

1 comment:

t3v said...

Amikor még nem lehetett, be akartam ide írni, hogy a mángold szára Bálint Gyuri bácsi szerint is jó spárgaimitáció.
http://www.balintgazda.hu/szuret26.php

Egyik ismerősünk termel a kertjében. Illetve ez az egyetlen a csicsókán kívül, ami megmarad neki :))