Saturday 10 March 2007

Rovancs, szanálás - a hűtőszekrényben

Néha rendet kell rakni a hűtőben, ha már nagyon felhalmozódtak a téliszalámis és gyulai kolbászos zacskók. Aki külföldön él az mindig nagyon el van eresztve ezekkel a hazaiakkal, mert minden kiérkező vendég gondoskodik róla, nehogy elfelejtsük az otthoni ízeket. Mellette persze trappista sajt is akad bőven, a fehérrépának már nincs hely a mélyhűtőben, és van itt egy kis rejtett zugban egy már éppen az utolsó lejárati napon lévő „koktélrák-olajban” csomag is. Hurrá! Ezt akkor gyorsan meg kell csinálnom, mert éjfélkor már üt az óra…. Bár éppen nem készültem többfogásos vacsorára, de éppenséggel egypohárételnek is nagyszerű friss baget mellé.


Ráksaláta
ananásszal és kukoricával





Hozzávalók:

1 cs koktélrák
3-4 karika konzervananász
2 kanál konzerv kukorica
majonéz+ joghurt (só, citrom, porcukor + 1 kanál ananászlé)

Elkészítjük a tartármártást, kicsit pikánsabbra, mert az ananász és a kukorica is elég édes, összekeverjük a centis darabokra vágott ananásszal és a kukoricával, végül hozzáadjuk a lecsöpögtetett rákokat. Poharakba szedjük, a pohár szélére díszítésként félbevágott ananászkarikát és rákot tűzünk. Ha nagyon szépet akarunk pl. a vendégeknek előételként, a pohár peremét előtte belemárthatjuk nagyon apróra vágott petrezselyemzöldbe. Sajna az én hűtőmben éppen nem volt. Tetejére pár szem kukoricát ügyeskedünk.

No comments: