Brownies
Stahl Judit „Gyorsan valami finomat” c. könyvében találtam ezt a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető receptet. A külleme is tetszetős, nem is értem ezt a fantáziátlan elnevezést, amikor ismerünk női szeszélyt, borzas katát, rigó jancsit, képviselőfánkot és habcsókot. De nincs mit tenni, mégsem keresztelhetem át barna tündérre, vagy manóra, amire a szótárbeli fordítás éppen lehetőséget adna, így marad a brownies.
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 deka cukrozatlan kakaópor
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál neszkafé
2 tojás
1 dl napraforgó olaj
1 marék dióbél
1 marék mazsola
A mázhoz
5 dkg étcsoki
2-3 dkg vaj
Eperlekvár!!!!
2-3 dkg vaj
Eperlekvár!!!!
A csokit az aprítógépben összevágtam, összekevertem a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a kakaóval. A kávét feloldottam 1 kanál meleg vízben, a két tojással és az olajjal elkevertem, majd hozzáadtam a száraz kevercshez, nem elfelejtve a durvára vágott diót és a megmosott mazsolát sem. Vajjal kikent tortaformába tettem, és 175 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. A tortaformából kivéve rögtön megkentem a magam készítette eperlekvárral – majd amikor kihűlt, bevontam csokimázzal.
5 comments:
Lekvár ügyben szeretnék Neked emilt küldeni, megadnád a címed?
albana.celtie@freemail.hu
Tuti jó ez a süti, bár ahogy elolvastam a hozzávalókat nem tűnik túlzottan fogyós kajának. Sajnos az a baj, hogy szeretem az édességet, az ijen kulinaritásokat meg különösen.
az ijjen direkt volt!
ellenorizni kell:)
Post a Comment