Sunday 27 May 2007

Brownies




Stahl Judit „Gyorsan valami finomat” c. könyvében találtam ezt a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető receptet. A külleme is tetszetős, nem is értem ezt a fantáziátlan elnevezést, amikor ismerünk női szeszélyt, borzas katát, rigó jancsit, képviselőfánkot és habcsókot. De nincs mit tenni, mégsem keresztelhetem át barna tündérre, vagy manóra, amire a szótárbeli fordítás éppen lehetőséget adna, így marad a brownies.

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 deka cukrozatlan kakaópor
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál neszkafé
2 tojás
1 dl napraforgó olaj
1 marék dióbél
1 marék mazsola

A mázhoz
5 dkg étcsoki
2-3 dkg vaj
Eperlekvár!!!!


A csokit az aprítógépben összevágtam, összekevertem a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a kakaóval. A kávét feloldottam 1 kanál meleg vízben, a két tojással és az olajjal elkevertem, majd hozzáadtam a száraz kevercshez, nem elfelejtve a durvára vágott diót és a megmosott mazsolát sem. Vajjal kikent tortaformába tettem, és 175 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. A tortaformából kivéve rögtön megkentem a magam készítette eperlekvárral – majd amikor kihűlt, bevontam csokimázzal.

5 comments:

Anonymous said...

Lekvár ügyben szeretnék Neked emilt küldeni, megadnád a címed?

Anonymous said...

albana.celtie@freemail.hu

Anonymous said...

Tuti jó ez a süti, bár ahogy elolvastam a hozzávalókat nem tűnik túlzottan fogyós kajának. Sajnos az a baj, hogy szeretem az édességet, az ijen kulinaritásokat meg különösen.

Anonymous said...

az ijjen direkt volt!

Anonymous said...

ellenorizni kell:)