Tuesday, 22 May 2007


Tavasz óta vártam, hogy végre az idén eperlekvárt főzhessek. Gyűjtögettem az üvegeket, a receptek is sorakoztak már, csak épp az eperről maradtam le. Ilyen többé nem fordulhat elő, ezért pontokba foglaltam konyhai, gasztro- és egyéb terveimet a nyárra.





„To do list” – nyárra!!
  • Figyelni a különböző primőr gyümölcsök megjelenését - lekvárkészítés, az eperről már lemaradtam.
  • Nem eldobni a literes gyümölcsleves dobozokat, kinyitásukat másnak nem átengedni. Remekül lehet bennük tartani bármit amit mélyhűteni szeretnék – cseresznye, meggy, szilva – és jó helykihasználással lehet a hűtőben a dobozokat elhelyezni.
  • Minél több kerti grillezést rendezni, minél több barátot meghívni. Csöves kukoricát nem elfelejteni!
  • Nem hagyni kiszáradni szépen gyarapodó fűszernövényeimet!
  • Lehetőség szerint pár hónapra leállni az új kütyük beszerzésével – konyhapénz takarékos kezelése.
  • Minél több lecsót főzni!
  • Újra elolvasni a Napsütötte Toszkána és az Édes élet Itáliában című műveket, a recepteket és jó tanácsokat a nagy zöld füzetbe lejegyezni.
  • Augusztusban minimum 20 kg paradicsomból szárított paradicsomot készíteni, a tavalyi 5 kg-ból készült 1 hónap alatt elfogyott.
  • Férjemet a paradicsompaprika-vásárlási szándékairól lebeszélni, a tavalyiból készült 3 kg pritamin háromnegyede még megvan!
  • Konyhanaplót vezetni, számlákat összegyűjteni, hogy legalább tudjam, hova megy a pénz.
  • Legalább egyszer kimenni a Práterbe a Stelzehausba, grillezett csülköt enni!
  • Július 28-ig 10 kilót fogyni!


    És ti? Milyen terveitek vannak? A Kördés-t Macinak és Kicsivúnak küldöm!

7 comments:

maci said...

Nagyon jól öszeszedted a gondolataidat(-mat). A fele akár tölem is származhatna, kivéve a konyhai napló vezetése,meg a számlák gyüjtése...

Sok sikert a terv betartásához!

Ana said...

TE külföldön laksz?
Mert itt nálunk (pest) még csak most indul az eper szezon. Még két hét van legalább.

Rita said...

Én a héten vettem meg a Napsütötte Toszkánát :) Régen szeretném elolvasni, a strandon fekvős időszakra tartogatom :)

pirikenagyi/albana said...

Akkor gyorsan vedd meg a második részt is, az "Édes élet Itáliában"-t, mert az elsőt egy nap alatt ki fogod olvasni.

chili&vanilia said...

hihi, és én még annak a bizonyos dátumnak az okát is tudom már:)
nagyon szép lett a háttér, gratulálok!

Peter said...

oooo ize.... hogyan lehet a gyumolcsleves dobozokat okosan kinyitni, hogy jol tudjuk melyhutesre hasznalni oket kesobb? Akarhogyan csurom-csavarom a vegen csak le kell zarni valahogyan a dobozt. Van erre valami ultimate megoldas?

pirikenagyi said...

A lényeg, hogy a tetején a "varrás" alatt közvetlenül kell levágni egyenesen. Telerakod meggyel, szilvával, vagy akár felezett őszibarackkal, csak szépen ráhajtod a tetejét és már rakhatod a fagyasztóba.