Tuesday 3 July 2007

Kapros petrezselymes sárgarépakrém-leves




Nyárvíz idején könnyű ételekre vágyunk, én leginkább könnyű levesekre, ha lehet a húst is kiiktatom a menüből. Sárgarépát ugyan egész évben kapunk, de azért a friss répa ízét nem árt ilyenkor kiélvezni.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg sárgarépa
2 evőkanál vaj
1 evőkanál vegeta
4 babérlevél
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
só, fehérbors,
kapor és petrezselyem
citromlé

A sárgarépát felkockázzuk vagy karikázzuk, minél kisebbre, annál hamarabb fő, annál könnyebben turmixolható. A 2 evőkanál vajon megdinszteljük, majd hozzáadunk 1 l vizet, és a vegetát, babérleveleket. Kb. 2o percig főzzük, majd ha kicsit meghűlt, a főzőlével együtt összeturmixoljuk vagy botmixeljük. Egy kanál liszttel besűrítjük, de ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kis vízzel még lazíthatunk rajta. Hozzáadjuk a 2 dl tejszínt, és citromlével és fehérborssal ízesítjük. Kaporral és petrezselyemmel hintjük meg.

1 comment:

Anonymous said...

Imádom a sárgarépa levest. Szoktam is főzni, csak a fogyi miatt nem liszttel, hanem kefirrel habarom be. Jó a recept tetszik.