Svéd tea
Gyakran előfordul nálunk, hogy "észrevétlenül" elfogy a kávé. Bosszankodás helyett ilyenkor inkább svéd teát csinálok, ami nagyon jól helyettesíti a kávét, ha nem is örökre, de átmenetileg mindenképp. Ezt a finom italt évekkel ezelőtt a Litea könyvesboltban ittuk a barátnőmmel és a lányainkkal, ha őszi vagy tavaszi vasárnap délelőtt elszabadultunk otthonról. Ilyenkor bevetettük magunkat nemcsak a könyvek és albumok, hanem a kávék, teák és sütemények világába is. A hely hangulata mindig elvarázsolt minket, amihez a sok finomság is nagyban hozzájárult.
Hozzávalók:
2 dl forró tej
1 teáskanál Twinings Earl Grey tea
(vagy 1 filter)
méz vagy juharszirup (vadmézzel a legjobb)
tejszínhab, kakaó vagy fahéj
A tejet forrásig melegítjük majd leforrázzuk vele a teát. Hagyjuk hosszabb ideig ázni, hogy a Bergamott íze jól kioldódjon és érezhetővé váljék. Csészékbe szűrjük, ízesítjük, tejszínhabot vagy tejhabot nyomunk rá és kakaóval vagy fahéjjal szórjuk meg. Pont úgy, mint egy kávét.
4 comments:
Nagyon egzotkusan hangzik, még a neve ellenére is! Tetszik a kép, nagyon jó hangulata van!
tényleg nagyon klassz a kép! ki fogom próbálni ezt a teát.
Na de most már aztán...!!!
Merre tetszik csámborogni megint?
Nah.. szereztem ilyen izé.. juhar, vagy milyen szirupot. Három amerikait kellett "kicsinálnom" érte! :)
Post a Comment