Thursday 9 August 2007

Svéd tea


Gyakran előfordul nálunk, hogy "észrevétlenül" elfogy a kávé. Bosszankodás helyett ilyenkor inkább svéd teát csinálok, ami nagyon jól helyettesíti a kávét, ha nem is örökre, de átmenetileg mindenképp. Ezt a finom italt évekkel ezelőtt a Litea könyvesboltban ittuk a barátnőmmel és a lányainkkal, ha őszi vagy tavaszi vasárnap délelőtt elszabadultunk otthonról. Ilyenkor bevetettük magunkat nemcsak a könyvek és albumok, hanem a kávék, teák és sütemények világába is. A hely hangulata mindig elvarázsolt minket, amihez a sok finomság is nagyban hozzájárult.

Hozzávalók:
2 dl forró tej
1 teáskanál Twinings Earl Grey tea
(vagy 1 filter)
méz vagy juharszirup (vadmézzel a legjobb)

tejszínhab, kakaó vagy fahéj

A tejet forrásig melegítjük majd leforrázzuk vele a teát. Hagyjuk hosszabb ideig ázni, hogy a Bergamott íze jól kioldódjon és érezhetővé váljék. Csészékbe szűrjük, ízesítjük, tejszínhabot vagy tejhabot nyomunk rá és kakaóval vagy fahéjjal szórjuk meg. Pont úgy, mint egy kávét.

4 comments:

Unknown said...

Nagyon egzotkusan hangzik, még a neve ellenére is! Tetszik a kép, nagyon jó hangulata van!

Éva said...

tényleg nagyon klassz a kép! ki fogom próbálni ezt a teát.

Unknown said...

Na de most már aztán...!!!
Merre tetszik csámborogni megint?

ScoTTThun said...

Nah.. szereztem ilyen izé.. juhar, vagy milyen szirupot. Három amerikait kellett "kicsinálnom" érte! :)